Maart 2004

Ik ben nu ongeveer een jaartje bezig en ik moet concluderen dat ik het allemaal erg leuk vind. De angsten die ik allemaal heb gevoeld (normaal bij beginnende ondernemers denk ik) zijn allemaal onterecht gebleken. Of althans niet nodig geweest. Het loopt lekker, en ik krijg meer dan genoeg werk aangeboden. 

In mei vorig jaar heb ik een stukje in de plaatselijk krant gehad, en daar heb ik erg veel (positieve) reacties op gekregen. Zelfs nu nog belt er soms iemand naar aanleiding van dat stukje, en dat is toch een leuke opsteker. (Met dank aan Dhr. Frans de Lange) Als je geinteresseerd bent, dan staat hier het artikel.
Verder heb ik sinds dit jaar ook een advertentie in de gouden gids. (Zowel op internet dus als in de papieren versie). Tevens heb ik een aantal malen geadverteerd met als achterliggende gedachte een goed doel. Vorig jaar voor het Ronald McDonald-fonds, en de actie stop het pesten op scholen. Dit jaar zal ik weer iets doen voor de gehandicapten vereniging. Zo doe ik tenminste ook iets goeds met het verdiende geld.....

Vanwege een mij onbekende reden wordt mij tot nu toe vaak een gehele of gedeeltelijke renovatie van een badkamer aangeboden. Ik begin langzamerhand op een badkamerspecialist te lijken! Voorlopig vind ik dat prima, maar ik hoop ooit genoeg werk in een andere tak van specialisme te krijgen. Ik ga namelijk een grote werkschuur bij mijn huis bouwen, en daarin hoop ik meubels te gaan maken. Van simpele kledingkasten van bv wit spaanplaat, tot mooie designkasten precies volgens wens van de klant ontworpen en gemaakt. Voor sommige kasten zal ik nog kennis moeten opdoen om ze te kunnen vervaardigen, andere kasten kan ik nu reeds ontwerpen en maken.
In ieder geval genoeg om naar uit te kijken.

Ik heb net mijn eerste eindejaar-cijfers gezien, en dan blijkt dat ik niet erg veel verdient heb het afgelopen jaar. Dat is echter een beetje een vertekend beeld, aangezien ik natuurlijk erg veel geld in de zaak heb gestoken. Dit jaar zal ik naar alle waarschijnlijkheid niet zo veel investeren, en zal dan ook hopelijk wat meer gaan verdienen. Mijn uitgangspunt is absoluut niet om hier rijk van te worden, maar ik hoop er toch in ieder geval een boterham mee te kunnen verdienen, zonder zoveel uren per week te werken, dat er geen tijd voor een privéleven overblijft.