Ik kreeg een telefoontje van Gerolf. Wij hebben in een ver verleden ooit samen gevolleybald. Hij woont tegenwoordig in Maarn en heeft op verschillende plaatsen houtrot en vroeg of ik dat kon verhelpen. Dus ik ben gaan kijken en heb toen afgesproken dat ik het ging verhelpen.
Hier is de situatie voordat ik begon:

Boeidelen:

De zij-deur van de garage:

De garagedeuren (waren beiden verrot bij de scharnieren):

En aan de rechterkant van de garage was het onderste gedeelte van het dak verrot. Er zaten een aantal dakpannen op die niet hetzelfde waren als de rest van het dak. Met als gevolg dat het regenwater er tussendoor kon.

Allereerst de boeidelen aangepakt. Alle delen moesten helemaal op maat gemaakt worden. De boeidelen van 25mm dik multiplex, en de kraaldelen van gewoon vuren. Dus ik ben lekker lang in de weer geweest met mijn zaag- en vreestafel. Leuk werk!

Zij zullen later geschilderd worden door een vakschilder.

Toen de garagedeuren. Eerst de scharnieren eraf gehaald. Ik heb nog nooit zoiets gezien. De bouten waarmee de scharnieren vast hebben gezeten waren bijna totaal doorgerot. De kop was ongelooflijk uitgezet door de roest, maar het deel dat min of meer opgesloten had gezeten in het hout, was bijna weggerot. Heel apart:
   

De zijdeur:

En tenslotte het dak. Ik heb de lat onder de pannen vervangen, en op de panlatten stevig plastic gelegd om te voorkomen dat eventueel water wat tussen de pannen doorkomt, bij het hout kan komen. Ik heb eerst gezocht naar de goede pannen, maar deze bleken niet meer leverbaar. We hebben gekozen voor de goedkoopste oplossing die toch degelijk is.
 

Weer een klus waarin ik veel plezier heb gehad. Ook de lunches samen met Gerolf en Brenda waren heel erg gezellig.