Enno (een vriend) vroeg mij of ik bij zijn zomerhuisje wilde kijken naar de deur die erg slecht was, en naar sommige delen van de dakranden die verrot waren.
Ik ben dus gaan kijken en de deur moet echt vervangen worden. De dakranden waren echt slecht op sommige punten. Enno wilde graag dat het in ieder geval weer een tijdje verder kon. Ik heb wel gezegd dat mijns inziens de hele boel een keer vervangen zal moeten worden, want op sommige plekken zijn ook de balken aangetast.
Ik heb dus zo goed en zo kwaad als het kon, de rotte delen vervangen.
Hier wat foto's van hoe ik het aantrof:
 

Hier foto's van toen ik de boel had verwijderd:Van deze plek heb ik vergeten een beginfoto te maken dus zit er al vervangend hout in:

En zo ziet het er nu uit:

 

Ik heb het in een goede verf gezet. Alleen bleek de achterkant van het huisje een totaal andere kleur te hebben dan de ander kanten. Dus staat het nu een beetje raar. Mettertijd zal rondom geschilderd moeten worden.

Op drie plekken kwam ik erg veel mieren tegen toen ik het verrote hout weghaalde. Toen ik begon met wegsteken van hout, regende het letterlijk mieren. Er zaten er denk ik duizenden. Misschien zijn het wel een soort termiet-mieren. Het hout was in elk geval heel erg droog, dus als het rotten ontstaan is door een lekkage, dan  is dat eerder al verholpen. Als het is ontstaan door die mieren, dan heeft het dak wellicht nooit gelekt, maar hebben deze hufters het zootjes gewoon opgevreten. Lekker idee. Wel erg belangrijk denk ik om naar te laten kijken. Ik heb foto's gemaakt van die knurften, dan kan Enno er een specialist naar laten kijken.
Ik kwam er trouwens later achter dat deze hufters bijten. Ik zit onder de jeukende bultjes (net muggenbulten)

Hier wat foto's van die veelpotigen: